+4521444546 kennel@redcorner.dk
Hunden, der kan med alle

Social, kærlig & selvstændig

 

 

Basset Hound

Når hvalpen flytter hjem til dig, har den en god bagage med

RedCorner bestræber sig på at opdrætte hunde af høj kvalitet – både i forhold til  temperament, sundhed og eksteriør – og er inspireret af den videnskabelige hvalpesocialiseringsmetode Puppy Culture.
i

DKK Stambog og pasningsvejledning

2 års reklamationsret

I henhold til dansk forbrugerlov.
h

DKK Købsaftale

Der skal være styr på papirerne, når man køber og sælger hund.

Derfor anvender vi DKK´s købsaftale.

Hvalpepakke

Mad- og vandskål
Tæppe & foder
Legetøj & line
Invitation til vores Facebook gruppe
Livstids Hotline

Sundhedsbog

Chipmærket
Vaccination
Ormebehandlet
Dyrlægetjekket
N

Godkendt af:

Fødevarestyrelsen
Dansk Kennel Klub (DKK)
Lemvig kommune (Miljø og teknik)
Momsregistreret opdræt

Fakta om basset hound

Mentalitet

En Basset Hound er generelt venlig, godmodig og tillidsfuld over for alt og alle; selvstændig og viljestærk – grænsende til det stædige. En rolig og behagelig familiehund, som sætter stor pris på selskab, og har det dårligt med at være alene i mange timer. Den kan være noget gøende, og dens klangfulde røst er flot, men gennemtrængende.

BEHOV

Basset Hounden behøver, trods sin sindighed, en hel del motion i form at reelle gåture. Det vedligeholder muskulaturen og holder vægten på plads. Det er nødvendigt, for hunden er utrolig madglad.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En Basset Bound er villig til at lære mange ting, men opdragelsen kræver tålmodighed, venlighed, opfindsomhed og konsekvens, samt at ejeren er mere stædig end hunden. Undgå spring og mange trapper, før hunden er helt udvokset. Træn indkald fra hvalpealderen.

AKTIVITETSNIVEAU

Basset Hound er oprindelig en jagthund, som selvstændigt, i samarbejde med racefæller, følger spor efter vildt. Den har stadig et stort behov for at bruge sin fine næse, og den begiver sig gerne ud på jagtudflugter, hvorfra den kan være vanskelig at kalde tilbage.

PELS OG PLEJE

Pelsen er glat, kort og tæt tilliggende. Den fælder kraftigt to gange om året, men flittig brug af gummibørste eller vaskeskind fjerner de fleste løse hår. De løse øjenrande kræver nogen pleje, og de lange ører skal holdes pinligt rene for at undgå infektioner.

OPRINDELSE

Baggrunden er fransk, men en Basset Hound er engelsk. Lavbenede støvere fra Frankrig kom til England i 1866. Her blev de i 1892 krydset med blodhund. Resultatet var en vedholdende jagthund med en fremragende lugtesans. Basset Hound blev fortrinsvis brugt til harejagt, var stærk nok til at trænge igennem selv det tætteste krat og ikke hurtigere, end jægeren let kunne følge med til fods. Den havde lidt længere ben og en lettere krop end den type, vi kender i dag.

Vores opdræt af Basset Hounds

går tilbage til en skøn og smuk tæve. Hun havde et fantastisk temperament, og var en del af vores bassetflok – som også talte nogle af hendes oldebørn – lige til hun gik til de evige jagtmarker, næsten 13 år gammel. Selv om hun nu ikke længere er en del af flokken, “ser” vi hende stadig i vores flok. Vi “ser” temperamentet, at de er sunde og racetypiske. Alle tre forhold er vigtige, og vi vægter dem ligeligt. 

Bassetklubben anbefaler, at opdrættere DNA tester for POAG (arvelig øjensygdom, grøn stær), før hunde anvendes i avl. I 2021 er vi begyndt at DNA test vores Basset Hound for LAFORA . RedCorner følger anbefalingen og registrerer resultaterne hos DKK. Er du ikke medlem af DKK kan du se resultaterne hos os.

Mød vores Basset Hounds

Per: “Hvis min hund ikke er hjemme, så er der bare så tomt”

Hvad kræver en Basset?

Det er ingen hemmelighed, at en Basset Hound ikke hører til den nemmeste hunderace. Basset Hounden er en stor hund på korte ben med en forholdsvis lang hvalpeperiode. Når det er sagt, så er en Basset Hound en ener: Ingen andre hunde er som den! Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i racen, før du køber en. Jo bedre dine forventninger og livsvilkår matcher hundens behov, jo bedre ejer er du for hunden.
  • Sværhedsgrad
  • Motion
  • Pelspleje
  • Allergivenlig

Margit: “Jeg har et krævende job. Børnenes fritidsaktiviteter er jeg også er en del af. Ofte føles det som om, at alle vil have en bid af min tid. Når jeg går tur med hunden, er det min tid og tid til mig. Jeg får luft, ny energi, og renset mit hoved.”

Vil du udstille eller gå spor med din basset Hound?

DKK´s kredse tilbyder forskellige aktiviteter, som du kan gå til med din Basset Hound – spor er en af dem. Bassetklubbens regioner tilbyder også aktiviteter. Hvis du ønsker at udstille din Basset, hjælper RedCorner dig gerne på vej.

Her kan du finde din DKK kreds og Bassetklub region.

Lad os starte med at få en snak om racen
Ring eller skriv!

Er du intereseret i at høre nærmere om racen
eller møde vores hunde , så kontakt os her eller ring på
+45 2144 4546
Translate »

Få besked når vi har hvalpe?

Skriv dig op på listen, og vær den første til at få besked så snart vi venter hvalpe.

Hvile racer er du interesseret i?

Vi glæder os til at sende dig nyt om vores hvalpe :)