+4521444546 kennel@redcorner.dk
Lille klassisk terrier

Loyal, Energisk & intelligent

 

 

Ruhåret Fox Terrier

Når hvalpen flytter hjem til dig, har den en god bagage med

RedCorner bestræber sig på at opdrætte hunde af høj kvalitet – både i forhold til  temperament, sundhed og eksteriør – og er inspireret af den videnskabelige hvalpesocialiseringsmetode Puppy Culture.
i

DKK Stambog og pasningsvejledning

2 års reklamationsret

I henhold til dansk forbrugerlov.
h

DKK Købsaftale

Der skal være styr på papirerne, når man køber og sælger hund.

Derfor anvender vi DKK´s købsaftale.

Hvalpepakke

Mad- og vandskål
Tæppe & Foder
Legetøj & Line
Invitation til vores Facebook Gruppe
Livstids Hotline

Sundhedsbog

Chipmærket
Vaccineret
Ormebehandlet
Dyrlægetjekket

Alle Ruhåret Fox Terrier som bliver brugt i vores opdræt har en DNA status på VDGES i løbet af 2021

N

Godkendt af:

Fødevarestyrelsen
Dansk Kennel Klub (DKK)
Lemvig kommune (Miljø og teknik)
Momsregistreret opdræt

 Ruhåret Fox terrier fakta

Mentalitet

Glad, udadvendt, frygtløs, livlig og nysgerrig terrier, der er venlig og hengiven over for hele familien samt de fleste fremmede. Glad for børn, og velegnet som selskabshund hos aktive mennesker, der har nogen erfaring med hund. Fox Terrierens hukommelse glimrende: Har den én gang fået lov til at være i sofaen, så er det en selvfølge, at den altid må være i sofaen.  

Kan være lidt skeptisk i forhold til fremmede hunde, og socialisering bør fortsætte efter den er flyttet fra opdrætteren. Den kan være lidt gøende.  

BEHOV

Aktiv og robust. Behøver en del motion i form af gåture og anden beskæftigelse. Den er meget social og vil gerne være tæt på sin familie, hvor end de går. Man skal huske, at Fox Terrieren er en Terrier: Den kan hvad den vil, og finder den træning kedelig, lukker den af og gider ikke mere den dag. Agility er en sport, der både kan tilfredsstille det legesyge sind, og træne kontakten hund og ejer imellem. 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En Ruhåret Fox Terrier kan alt, hvis den vil, og elsker nye udfordringer. Da dens hukommelse er god, skal den opdrages konsekvent og kærligt. Læg hovedvægten på indkald og øvelser, som styrker samarbejdet med ejeren. Træn varieret, i rask tempo og med mange belønninger.

AKTIVITETSNIVEAU

Den er i besiddelse af en veludviklet jagtlyst og stor selvstændighed, og holder i reglen forholdsvis nær kontakt til sin ejer, men går gerne sine egne veje, hvis den får fært af noget interessant. Nogle har en forkærlighed for at grave. En udpræget familiehund, som også er en glimrende mus- og rottefanger.

PELS OG PLEJE

Pelsen bør trimmes 3-4 gange årligt. Pelsen består af en blød underpels og strid dækpels, som gør pelsen smudsafvisende. Med trim menes, at den stride dækpels bliver trukket af. Hvis hunden klippes, mister den alle farver, bliver grå og krøllet, og mister evnen til at sky snavs. Passes pelsen korrekt, fælder den ikke.

OPRINDELSE

Hvordan og hvornår racen er opstået vides ikke med sikkerhed. Der findes beskrivelser fra 1576, hvor Fox Terrieren omtales som en, der jager under jorden. De første Ruhårede Fox Terriers blev vist på en engelsk udstilling i 1860, og 1890 dukkede racen op i Danmark.

Vores fox terriers

David: ”Jeg har altid haft et blødt punkt for Fox Terrieren, og har længe vidst, at jeg ville opdrætte racen, men har ventet på, at kunne komme rigtig fra start: At begynde med den “rigtige” han og tæve. I 2016 fik jeg en han fra Italien og en dansk opdrættet tæve. I 2018 flyttede hannen, ESCH, DKCH, INTCH Blackdale Rambler Boy, og en Blackdale tæve ind. 

Blackdale Kennelen hører til i Irland og er international anerkendt for deres opdræt af Fox Terrier.

Mød vores fox´er

Med en Fox Terrier i hjemmet kommer gæster ikke ubemærket ind. De mødes med bjæffen, hop og spring af en lille intelligent hund med klare sorte øjne og en ruhåret pels. Efter et par minutter, når nysgerrigheden er tilfredsstillet, falder den til ro.

Hvad kræver en ruhåret fox terrier?

Tændt, parat, start. Så kort kan den Ruhårede Fox Terrier beskrives. Men den er mere den det. Det er en sand og loyal følgesvend, der elsker børn.
Ruhåret Fox Terrier er og bliver en terrier.  Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i racen, før du køber en. Jo bedre dine forventninger og livsvilkår matcher hundens behov, jo bedre ejer kan du være for hunden. Det er en lille kvik og nysgerrig hund, der trives bedst tæt på dig.
  • Sværhedsgrad
  • Motion
  • Pelspleje
  • Allergivenlig
Ejvind: “Jeg ved ikke, om jeg kan sige noget specifikt om fordelene ved at have hund. Det er nemmere at nævne ulemperne: Den fælder, tager snavs med ind, skal luftes – selv om det regner – men der er ingen af de ting, som gør, at jeg ville undvære vores hund”.

Vil du gerne udstille eller dyrke lure coursing med din Fox terrier?

Vi hjælper altid med udstilling, og anbefaler at du deltager i DKK´s  ringtræningshold.  Du kan bl.a. deltage i ringtræning (udstillingstræning) i din DKK kreds. Dansk Terrier Klub tilbyder også et væld af aktiviteter, som matcher en Fox Terrier. Lure Coursing – simuleret harejagt – vil med garanti være et hit.

Lad os starte med at få en snak om racen
Ring eller skriv!

Er du intereseret i at høre nærmere om racen
eller møde vores hunde , så kontakt os her eller ring på
+45 2144 4546
Translate »

Få besked når vi har hvalpe?

Skriv dig op på listen, og vær den første til at få besked så snart vi venter hvalpe.

Hvile racer er du interesseret i?

Vi glæder os til at sende dig nyt om vores hvalpe :)